TIISTAI, 29.9.2015 - PEKING, Iltakävelyllä ostoskadulla

Mielenkiintoinen päivä oli jo melko pitkällä illassa kun palasimme päivän retkiltä. Olimme telmineet Kiinan muurilla rankassa vesisateessa, nähneet cloisonne-keraamiikan salat ja valmistusprosessin sekä tutustuneet Ming-dynastian laajaan hauta-alueeseen. Kovin innokasta ei joukkomme iltakävelylle lähtö ollut, mutta kaupassa piti käydä ja tutustua tihkusateen kostuttaman Kiinan pääkaupungin iltavilinään.
Joku aiemmin Pekingissä vieraillut suomalaisryhmä oli nimennyt hotellimme vieressä toimivan ravintolan mainosnuken "Matti Nykäseksi". Asennossa oli kieltämättä määrättyä yhdenmukaisuutta.Saman ravintolan toinen mainospatsas sai suomalaisen vastineensa vierelleen tähän kuvaan. Vyötärölinjassa oli mitä ilmeisemmin vahva yhdennäköisyys. En tunnusta olleeni tässä kuvassa! Enkä ostanut tuota takkia Stockmannilta vaan Intersportista.


Myös Pekingin ostoskadun iltaa ja yötä valaisevat suuret kansainvälisten merkkituotteiden mainostaulut.
Kävelykadulla oli useita perinteisiä kiinalaisia ammatteja kuvaavia pronssipatsaita.
Veikeän näköinen moottoroitu riksa päivysti kävelykadun päässä odotellen kyydittäväkseen öisiä kulkijoita.Alakuvassa taideteos, joka valaisi iltapimeää vaihtuvin erivärisin valoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti