MAANANTAI, 28.9.2015 - Peking, Keisarillinen kesäpalatsi

Keisarillinen Kesäpalatsi sijaitsee n. 15 km:n päässä Pekingin keskustasta. Kesäpalatsin alue kattaa noin 300 hehtaarin maa-alueen. Tuosta alueesta n. 75% on vesistöä. Alueelle rakennettiin ensimmäinen palatsi Jin-dynastian aikaan n. 1100-luvulla. Aluetta rakennettiin uudelleen mm. 1750-luvulla. Aluetta rakennuksineen tuhottiin moneen otteeseen mm. 1860-luvulla ja uudelleen 1900-luvun alussa. Leskikeisarinna Cixi rakensi palatsin rakennuksia ja aluetta 1888 Kiinan laivaston uusimiseen tarkoitetuilla varoilla. Varojen ohjautuminen väärään tarkoitukseen aiheutti lienee aikoinaan melkoisen kalabaliikin. Kun palatsi oli jälleen tuhottu 1903 käynnisti keisarinna Cixi sen uudelleenrakentamisen 1903. Alue avattiin yleisölle 1924.

Alue koostuu kolmesta osasta, jotka ovat hallintoalue, etukukkulan alue ja Kunming-järven alue. Hallintoalueella sijaitsi myös varsinainen asuinalue.


 
Alueen kartta ja oppaamme Lauri























Kesäpalatsi on suurin ja parhaiten hoidettu puutarha-alue koko Kiinassa. Siitä on tullut nykyisin pekingiläisten suosima vapaa-ajanvietto- ja ulkoilualue. Koska alue sijaitsee hyvin lähellä Pekingiä, vierailee siellä myös runsaasti turisteja.







Jalkakäytävän kattorakennelmia














Käyntipäivänämme Kesäpalatsin alueella oli runsaasti kävijäryhmiä, joista suuri osa oli eri puolilta Kiinaa palkintomatkalle tulleita yhteisöjensä ansioituneita työntekijöitä. Monilla suurilla ryhmillä oli jokin yhteinen ryhmän tunnus asusteissaan, kuten lakki tai paita. Heistä monetkaan eivät olleet nähneet ulkomaalaisia ja he seurasivatkin meitä, suomalaisryhmää uteliaina katsellen ja kuvaten kameroillaan.




Jadelaiva














Järvellä ja kanavissa liikennöi erilaisia vesialuksia tarjoten kävijöille mahdollisuuden nauttia näkymistä järven suunnasta.

Rantaan oli rakennettu muinoin jadelaiva (oikealla) ilmeisesti jonkinlaiseksi huvipaviljongiksi.

Kanavat tarjosivat idyllisen, rauhallisen miljöön hitaasti lipuvan aluksen kannelta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti