PERJANTAI, 25.9.2015 - Lento Shanghai-Xi'an

Kylläpäs meikäläistä hemmoiteltiin, kun junamatka Shanghaista silkkitien alkupään kaupunkiin Xi'aniin tehtiinkin lentämällä. Alkuperäisen ohjelman mukaan meidän piti matkustaa tuo 1.200 km:n matka yöjunan makuuvaunussa. Kun tieto lennosta tuli, meinasi hieman hirvittää. Muistissa oli aasialaisille koneille sattuneet erilaiset onnettomuudet. Ja Kiinahan on osa Aasiaa, mutta kun Aasiaa on niin paljon muuallakin! Mutta pelko pois, tukka järjestykseen, Paxi poskeen ja baanalle! Väärässä olin! Taas!!!

Matkasimme kaupungista lentoasemalle bussilla. Matka kesti melkoisen tovin. Shanghain suunnattoman suuri kotimaan lentojen terminaalirakennus oli  huippuhieno.









 Odotussalin tyylikkäät tuolit.







Matkasimme Xi'aniin China Southern-yhtiön uudenkarhealla Boeing-koneella. Yhtiö ei liene pienimmästä päästä maailman lentoyhtiöistä, sillä sen laivasto käsittää n. 670 konetta.




Matkustamo oli suomalaiselle miellyttävän sinivalkoinen väritykseltään.


Ja ruokakin oli hyvää lentokoneruokaa. Itse nautiskelin pastaa ja possunlihaa.

Olen aina pitänyt lentokoneissa tarjottavista ruuista. Minusta on mukava odottaa mitä on kulloinkin tarjolla. Enkä kiistä myöskään kohtuumääräisen juomatarjonnan merkitystä ruuan yhteydessä. Painotan sanaa 'kohtuu'!





Noin 2,5 tunnin lentokokemus oli sangen miellyttävä enkä enää epäröi lentää kiinalaisen lentoyhtiön koneella. Tuntui olevan maailman huippuluokkaa kaikin puolin eli myös palveluiltaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti