Nettikokemuksia Kiinasta

Kotona ollaan väsyneinä ja flunssaisina. Se ei herkän vanhuksen nenä kestänyt Kiinan kuumia, kosteita, viileitä, kosteita, ilmastoituja, koskteita, ilmastoimattomia tiloja. Se antoi Finnairin sinivalkoinen siipikin osansa nenäasiaan ilmastointinsa kautta.

Mutta siis hieman asiaa netistä!

Kyllä ei ole Kiinan keisari netti-ihmisen ystävä! Jo Suomen lentokentällä virittelin tietolaitteista mobiilidatat pois päältä. Eli netin osalta iPadit ja iPhonet olivat ulkopuoliselta suojatussa tilassa muulloin paitsi kun itsellä oli intoa yrittää yhteyksiä. Majoituimme käymillämme kolmella paikkakunnalla kohtuullisen tasokkaisiin hotelleihin eli n. 3 tähteä tai muuta merkkiä kuvasi majatalojen tasoa. Kaikissa oli WiFi-verkko joko aulassa tai siellä ja huoneissa.

Shanghaissa olisi pitänyt lunastaa reititin panttia vastaan huoneeseen, mutta aulassa netti toimi vaihtelevasti. Eräs pariskunta seurueessamme kokeili reititintä ja totesi ettei se toiminut. Xi'anissa netti toimi jotenkin myös huoneissa eikä pantteja tarvittu. Pekingissä toiminta oli samanlaista, mutta bitti lensi hieman paremmin. Kaikilla paikkakunnilla toimintaan vaikutti paljon käytön ajankohta. Speedtest antoi esim. Shanghaissa kerran hetkellisesti latausnopeuden 1,5 MB ja lähetysnopeutta 16 MB. Jotenkin homma oli heillä eri päin kuin meillä kotona.

Olin lukenut Kiinan suhteesta muutamiin meille aika normaaleihin nettisivustoihin ja se pitikin paikkansa. Rajoitukset Googlen ohjelmia ja Facebookia kohtaan olivat ilmiselvät! Ei latautunut gmail eikä Facebook. Gmail saattoi hetkittäin onnistua, mutta lataus keskeytyi pian. Siis niillä, joilla ei ollut VPN-yhteyttä! Itselleni oli lähitaho rakentanut laitteisiini yhteyden kotomaan koneeseen eikä ongelmia juuri esiintynyt. Homma toimi hienosti sillä gmailit tulivat ja lähtivät ja Fabokin avautui silloin kun netti toimi.

Itse olin siis pääosin netin toimintaan tyytyväinen. Blogin päivittämiseen ei vain netti eikä omat laitteet oikein taipuneet. Kuvatkin otin omalla kameralla, joten niiden siirtäminen tietolaitteisiin ilman läppäriä ei onnistunut.

Mutta on se vaan oma peti, wc, netti, tv ja koti niin hyvät! 
Kotona on vielä niin hyvä niiskutellakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti