MAANANTAI, 28.9.2015 - Peking, Teenjuontia opettelemassa

Bussi kuljetti meidät Pekingin keskustassa sijaitsevaan Sunworld-hotelliin. Veimme matkatavaramme huoneisiin, puuteroimme pikaisesti ja siirryimme sitten hotellin ravintolaan aamupalalle.

Sunworld Hotel, Peking


Hotellin aamupalatiskit





























Aamupalan jälkeen matkasimme bussilla teehuoneelle, jossa saimme monipuolisen esityksen eri teelajeista ja niiden käytöstä. Pääsimme myös maistelemaan niitä teemestarin opastuksella.





Maistelimme kaikkien taiteen sääntöjen mukaan oolong-, jasmiini-, mustaa, ginseng/hedelmä-  ja kukkateetä. 

Maistelu tapahtui pienistä posliinimukeista. Jotain sai "ryystää" yhdellä imaisulla ja joitain piti kallistaa 3-4 kertaa, jotta juomistapa olisi "virallisesti" hyväksyttävä.

















Yläpuolen kuvassa on levyllinen mustaa teetä.


Yläkuvassa on kukkateetä. Kuumaa vettä kaadettiin kukkanupun päälle ja nuppu avautui kauniiksi kukaksi lasissa.



Oikealla teemuki, jonka kyljessä muuttui kuva kuuman teen vaikutuksesta. Tarjolla olleissa vaihtoehdoissa oli pandan tai Kiinan muurin kuvat.



Täysin umpinainen savipoika upotettiin ensin joksikin aikaa veteen. Sen jälkeen sen päälle kaadettin lämmintä vettä ja poika alkoi pissiä pitkällä kaarella. Veikeä ilmestys!








Useimpien teelaatujen ohjeissa oli laittaa 4-5 grammaa teetä ja kaataa päälle vähintään +95 asteista vettä. Teelehtiä voi käyttää useamman kerran. Teenjuonti tuntui olevan täysin oma taiteenlajinsa. Makuerot eri teelaaduissa oli aivan selvästi havaittavat. Suomalaiselle perussuodatinkahvin juojalle homma vaan tuntui melko monimutkaiselta.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista! Tuollaiseen tastingiin minäkin haluaisin.
    -HK

    VastaaPoista