TORSTAI, 24.9.2015 - Shanghai, Jade Buddha Tempel

Vierailumme toinen päivä alkoi hotellin 17. kerroksen aamiaishuoneessa nautitulla aamupalalla, joka on vähättelevä kuvaus aamun runsaasta ruokatarjonnasta. Sen jälkeen matkasimme Jade-buddhan temppeliin. Olen aina alitajuisesti ajatellut, että temppelit, kirkot ja moskeijat sijaitsevat puiston keskellä tai mäellä tai jotenkin selvästi erillisellä paikalla. Mutta eihän se tietenkään niin ole todellisuudessa!Nytkin matkasimme bussilla ruuhkaiselle kapealle kadulle, jonka varrella temppelin massiiviset puuportit olivat. Temppeli toimi samalla luostarina muutamalle kymmenelle munkille.

Temppelin ulkopuolella tulvi väkeä ja heitä meni ja tuli jatkuvasti portista sisään ja ulos. Sisäpihalla tuoksui suitsukkeet ja ihmisiä rukoili ja kumarteli uskonsa mukaisesti. Monet olivat selvästikin matkallaan päivän askareisiin poikenneet hiljentymään hetkeksi ja pyytämään menestystä päivälleen.
Saimme kulkea ja kuvata vapaasti piha-alueella ja myös huoneissa, joissa buddhanpatsaita oli.


Ainoastaan makaavaa Jade-buddhaa ei ollut lupa kuvata.


Kylteissä oli myös pyydetty, että rukoilijoiden annetaan rauhassa harjoittaa hartauttaan eikä heidän ja pyhien esineiden väliin ole suotavaa mennä.

Temppelin huoneissa vallitsi harras hiljaisuus.


      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti