KESKIVIIKKO, 30.9.2015 - PEKING, Vierailu helmimyymälässä

Aamupalalla turvotetuin vatsoin nousimme jälleen kerran bussiin, joka kuljetti meidät Hua Heng Xuan Pearl-nimiseen helmimyymälään. Kadulla hotellin edessä päivystävä myyntipappa oli vaihtanut päivän myyntiartikkeleikseen huivit.




















Vierailumme alkoi täälläkin esityksellä, jossa saimme rautaisannoksen tietoa helmenviljelystä ja helmien jatkojalostuksesta.








Helmimyymälässä riittikin houkutuksia joka lähtöön. Korujen hinnat vaihtelivat helmien määrän, koon ja laadun mukaan. Tuolla olisi ollut mahdollisuus "tuhlata" (laitoin lainausmerkkeihin jos naiset sattuvat lukemaan kertomustani, merkit hieman pehmentävät miehistä ilmaisuani) kymmeniä tuhansia euroja yhteen kaulakoruun. Panin merkille, että ryhmämme miehet johdattelivat puolisoitaan poispäin noista koruista. Mutta kauniita olivat korut!


 




Lopuksi pieni vinkki miten varmistat helmien aitouden. Kun hierot kahta helmeä vastakkain ja niistä syntyy hienoa jauhoa - helmet ovat aidot. Muovipohjaisten helmien hierominen toisiinsa ei tuota minkäänlaista jauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti