KESKIVIIKKO, 30.9.2015 - PEKING, Teekutsuilla hutongissa

Olimme hutongissa koko ryhmä liikkeellä riksoilla. Jonomme oli melkoinen, sillä riksoja tarvittiin 13 kappaletta koko joukkomme kulkemiseen. Riksamme olivat yhdistettyjä polku-moottorilaitteita. Odottelimme tovin hutongin laitamilla, että kaikki riksat olivat saapuneet paikalle ja jokaiseen riksaan oli saatu kaksi matkustajaa.

Riksaryhmän vetäjä odottelee, että loput riksoista saapuvat paikalle.Ohitsemme ajanut "siviiliriksa"Vasemmalla meitä kuljettaneen riksan "ohjaamo". Riksassa oli polkimet sekä moottori. Penkin alapuolella oli virtalukko ja mittaristo ekä hallintalaitteet sijaitsivat ohjaustangon varressa.
 
Alla oikealla kuljettajamme selkä, jota saimme penkillä istuessamme seurata matkan joutuessa rivakasti.
Takapenkin alla olivat akku ja moottori


Karavaanimme vei meidät vieraiksi nauttimaan teehetkestä eläkkeellä olevan lähes 90-vuotiaan rouvan luo. Hän oli tehnyt elämäntyönsä pekingiläisessä viestintäyhtiössä. Työnantaja tuki mm. hänen asumiskustannuksiaan. Työnantaja oli myös huolehtinut asunnon sähköistämisestä. Rouva oli asunut asunnossa jo yli 50 vuotta aikanaan muutettuaan edesmenneen miehensä mukana Pekingiin.

Vasemmalle piha-alueelle kujalta johtava  oviaukko

ja

oikealla pihalle johtava käytävä.
Yllä ja alla olo-ruokailuhuone. Alakuvassa iso osa ryhmäämme nauttimassa teetarjoilusta.

Vasemmalla pieni keittiö ja oikealla makuuhuoneen etuosa.Naapuruston piha-alue ei ollut kovin kookas, mutta sisälsi runsaasti kasveja.
Teevierailulle asuntoonsa meidät kutsunut emäntämme hyvästeli meidät pirteänä asuntonsa rapulta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti