MAANANTAI, 28.9.2015 - Peking, Taivaan temppeli

Mielenkiintoisen teetilaisuuden jälkeen marssimme teepakkauksiemme kanssa bussille ja lähdimme matkaan kohti Taivaan temppelia eli Tiantania.

Taivaan temppeli valmistui Ming-dynastian aikaan vuonna 1420. Temppeli oli Ming- ja Qing-dynastioiden aikaan (1368-1911) paikka, jossa keisarit kävivät talvipäivän seisauksen aikaan uhraamassa taivaan jumalalle hyvän sadon ja tulevan menestyksen puolesta. Taivaan temppelin alue on n. 2,7 km2 pinta-alaltaan ja käsittää 3 erilaista päärakennelmaa, joilla rakennelmilla ja niiden asemilla on erityinen merkitys kuvatessaan taivaan ja maan suhdetta. Alueella sijaitsee kolmikattoinen Hyvän Sadon Rukoushalli, yksikattoinen Keisarillinen Taivaan Holvi sekä Pyöreä Kumpualttari.

Taivaan temppelin alueen uloin portti
Kukkaistutus temppeliin johtavalla käytävällä




 Zhaoheng portti (eteläinen portti) johtaa temppelialueen sisälle.







  Portilta johtaa marmoripolku Kumpualttarille.










Rukoushalli on pyöreä 3-kerroksinen puurakennus 36 metriä säteeltään ja 38 metriä korkeudeltaan.







 Taivaan Holvi on yksikerroksinen pienempi rakennus, josta johtaa korotettu 360 metriä pitkä vähitellen nouseva käytävä kohti Rukoushallia. Erityispiirteenä kauniista rakennuksista täytyy todeta, että ne on rakennettu täysin ilman nauloja.








Vasemmalla sisäkuva Taivaan Holvista










 Pyöreä Kumpualttari on Taivaan temppelin sydän. Se on kolmitasoinen avoin kumpu, jossa tasot on tehty marmorikivestä. Ylimmän tason keskellä on pyöreä laatta, Taivaan Sydän. Laatan päältä johdettiin rukousseremonioita äänen kaikuessa alttarirakenteesta johtuen paremmin kohti taivaita.

Kaksi kiinalaiskaunotarta Taivaan Sydämellä

Alueella oli myös muita rakennuksia, joiden arkkitehtuuri oli uskomattoman kaunista.












Yhdyskäytävän katon sisäpuolen maalaukset olivat hyvin värikkäät ja taidokkaasti tehdyt.















Paikallinen harrastus näytti olevan kortinpelaaminen.  Taivaantemppelin yhden uloskäyntiportin lähistöllä oli vanhuksia runsaasti korttiringeissä.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti