KESKIVIIKKO, 30.9.2015 - PEKING, Lounaalla yksityiskodissa hutongissa

Meillä oli hutongissa myös tilaisuus nauttia lounasta yksityiskodissa. Matkalla sinne näimme myös alueen poliisiaseman.


Kuljettajamme sauhuilla odotellessaan meitä teekutsuilta ja ennen matkamme jatkumista.


 
Jossain hutongin keskivaiheilla riksat pysäyttivät kulkunsa pienelle pihalle johtavan portin luo. Pihalta nousivat portaat kolmekerroksisen talon toiseen kerrokseen ja 3 huonetta ja keittiön käsittävään yksityiskotiin.

Vasemmalla talon portti kujan puolelta ja oikealla viihtyisä sisäpiha.
Eteisalueella oli kodin pieni, kapea keittiö, jossa kodin isäntä hääri valmistellen meille lounasta. Perheen äiti ja kaksi tytärtä johdattivat meidät ruokapöytiin, joita oli katettu yksi iso pöytä kuhunkin asuinhuoneeseen. Emme kerinneet istua kuin pienen hetken, kun perheen naisväki alkoi kantaa herkullisia ruoka-annoksia pöytien keskelle.

Saimme nauttia suunnattoman herkullisia ja huolella valmistettuja ruokia. Aina kun tuntui, että nyt kyllä taitaa riittää, ilmestyi pari uutta herkkulautasta pöydän keskelle. Kenellekään ei kyllä jäänyt pienintäkään nälän tunnetta tuon lounasvierailun jälkeen.Kodin kaksi kissaa pitivät meille seuraa ruokailun aikana.


Seuraavassa vielä muutamia kujanäkymiä hutongin alueelta paluumatkaltamme bussille. Aluetta on melkoisesti uudistettukin eli kaikki alueet eivät tule jäämään uusien kerrostaloasuntojen alle. Lisäksi saimme kuulla, että nuorta väkeä on muuttanut tälle aiemmin vanhusten kansoittamalle alueelle.

Alueen nuoria äitejä lapsineen.
Nuori äiti ajoneuvonsa satulassa kieli keskellä suuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti