TIISTAI 29.9.2015 - PEKING, Jadehiomossa vierailu

Matkamme 7. päivä valkeni kosteana lähes rankkasateen piiskatessa Pekingin seutua. Päivässä oli isoa odotettavaa, sillä ohjelmassa oli minulle koko Kiinan matkamme toinen tärkeä kohde. Ensimmäinen iso juttu minulle oli Terrakotta-armeija ja tämän päivän juttu olisi Kiinan muuri. Mutta ennen muurille menoa pääsimme vierailemaan jadehiomossa.
Lähtiessämme bussilla matkaan päivysti kadulla hotellin portin luona lippispäinen pappa  hymyillen leveästi hampaattomalla suullaan. Hän oli selvästi liikkeellä kaupanteko mielessään. Hän kauppasi tänään sateenvarjoja. Saimme nähdä hänet joka päivä samalla muutaman metrin reviirillään. Kauppatavara vaan vaihtui kelien mukaan. Hymy ja iloinen ilme säilyivät yhtä häikäisevinä keleistä riippumatta.

Sateen piiskatessa armottomasti katuja matkasimme bussilla hiomolle. Seuraavissa kuvissa ovat "selvästi" nähtävissä matkanvarrella olleet Pekingin 2008 olympialaisten mahtavat rakennukset. Tosin sade rajoitti hieman (eli lähes täysin) poikkeuksellisista arkkitehtoonisista rakennuksista nauttimista.

Kisastadion "Linnunpesä"
Mediatorni

Vesiurheilukeskus "Vesikuutio"

Vesikuutio nimensä mukaisessa ympäristössä
Harmillisinta noissa hienoissa rakennuksissa on nykyään se, ettei niillä ole ollut juurikaan käyttöä olympialaisten jälkeen. Ne ovat rapistumassa kovaa vauhtia.

Hiomon pääsisäänkäynnin yllä oli korkeahko katos. Lähes sananmukaisesti pääsimme bussilla hiomoon. Kuljettajamme, säästääkseen meidät kastumiselta, ohjasti ison ajoneuvonsa keulan katoksen alle hiomon väen katsellessa kauhuissaan ovien takaa. Pääsimme siis kuivina sisälle.

Sisääntuloaula


Hiojamestarit työssään. Alla yhdestä jadekivestä hiottu pallo. Sisällä on vielä ainakin 2 ellei 3 irrallista palloa.


Hiomon näyttelytiloissa oli esillä runsaasti erilaisia kiviveistoksia, esineitä ja tauluja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti