SUNNUNTAI, 27.9.2015 - Xi'an, Muslimimarkkinat

Tie Suurelle Moskeijalle kulki ison markkina-alueen kautta. Markkina-alue on ehkä hieman väärä ilmaisu, sillä markkinakojut sijaitsivat pitkällä matkalla kapeiden katujen varsilla ja muutamin paikoin basaarimaisesti  kapeassa väylässä talojen välissä.

Olimme liikkeellä iltapäivällä, jolloin paikallista väkeä ei ollut paljoakaan liikkeellä. Myyjät seurasivat ryhmäämme mielenkiinnolla, mutta mitään erityistä tyrkyttämisen meininkiä ei ollut.


Täällä sai syöttää kaloille jalkojaan!Näytillä oli lihojen varrastamista ja myyntitiskit olivat aika nayttäviä. Liha oli todella hyvännäköistä. 

Suomalainen terveystarkastaja kyllä repisi pelihousunsa nuo käsittelytilat nähdessään! 

Tämän kylän kylmäketju oli varmaan jossain napamantereella.Kuuma grilli hoiteli mahdolliset pöpöt! 


Alla kuvissa erilaisia mereneläviä.
Granaattiomenoita oli myynnissä niin täällä kuin tienvarsillakin kojuissa. Ilmeisesti oli sesonki meneillään. 
 

Mausteita ja erilaisia pähkinöitä myytiin irrallaan ja erikokoisissa pusseissa.


Mustia muniakin löytyi kennokaupalla.
Alempana kuvissa osa tarjolla olleesta pulla- ja leipäpuolesta. Taisipa sieltä löytyä pizzankin tyyppistä syötävää.Arkipäivänä meno oli kohtalaisen rauhallista.Basaari muistutti hyvin paljon monien Välimeren maiden suunnalta tunnistamaa kauppa-aluetta. Mutta kaupankäynti ei ollut samalla tavalla agressiivista.

 Paikka oli hyvin mielenkiintoinen ja tavaraa oli todella paljon ja monipuolisesti tarjolla.

Tunnelma päivällä oli aivan toinen kuin ilta-aikaan, jolloin väki täyttää väylät, tuoksujen kirjo on huumaava ja meteli korvia särkevää. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti