5. Singapore ja Gardens By The Bay

Samalla kertaa, kun kävimme tutustumassa Marina Bay Sandsiin, avautui oivallinen tilaisuus tutustua myös maailman suurimpiin teräskukkiin ja alueeseen, jonne ne oli pystytetty. Täyttömaalle (uskomatonta, mutta totta) rakennettu upea 101 hehtaarin puistoalue, Gardens by the Bay, on koko maailmassa vertaansa vailla.

"Puiden" takana siintää Flower Dome-kupoli

Alueella on moniosaisen puiston kolme erityisen kiinnostavaa kohdetta, Supertree Grove (puumaiset rakennelmat), Flower Dome (kukkakupu) ja Cloud Forest (pilvimetsä).

Superpuumetsän puiden korkeus vaihtelee 25 ja 50 metrin välillä. Kahden puun välillä kulkee riippusilta, jonne pääsee puun sisällä kulkevalla hissillä. Sillalta avautuu loistavat näkymät puistoon ja ympäristöön.Pitihän sitä meidänkin päästä tepastelemaan riippusillalle. Hissimatka sujui sukkelaan puunrungossa ja astuminen, varmaankin noin 30 metrin korkeudessa sijaitsevalle sillalle oli oma, erikoinen kokemuksensa. Alla ja ympärillä avautuivat huikeat puistomaisemat ympärillä olevien teräspuiden alle ja ympäristöön. Kova, noin +32 C-asteen lämpö toi oman jännityksensä tilanteeseen. Siltaa kävely vaati vesipullon toiseen käteen ja kameran toiseen. Ja lakki oli tietenkin tiukasti päässä suojaamassa polttavalta auringonpaisteelta.

Edessä Flower Dome ja takana Cloud Forest. Kuva on otettu 200 metrin korkeudesta Marine Bay Sands hotellin katolta.

Päästyämme hissillä alas kävelysillalta, kävelimme loistavasti hoidettuja puistopolkuja pitkin lippumyymälälle, josta ostimme pääsyliput Flower Domeen ja Cloud Forestiin.

Nuo puutarhakuvut sijaitsivat toistensa vieressä. Kukkakupu, pinta-alaltaan 1,2 hehtaaria, on maailman suurin lasikasvihuone. Kuvussa on eri maanosien kasvistoalueita polveilevien polkujen varrella. Kasvien väliin oli tehty veikeitä satuhahmoja tai eläinrakennelmia. Ilma kuvussa muistutti enemmän kotoisia hellekesän lämpötiloja, koska kasveille oli tehty omalla kasvualueellaan ominaiset olosuhteet. Nähtävää oli mielettömän paljon. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi poluilla kulunut helposti parikin tuntia. 


Meillä pukkasi jo tiukkaa aikataulua, kun Cloud Forest oli vielä näkemättä. Siirryimme siis naapurikupuun rivakkaa kävelyvauhtia. Onneksi kuvut olivat vierekkäin ja matka lyhyt. Cloud Forestiin tultiin sisälle suoraan korkean vesiputouksen äärelle. Vesi syöksyi alas niin, että roiskeet tavoittelivat sisääntulijoiden jalkoja. Seinän vieriä kiertäen siirryimme sisemmälle kasvillisuuden sekaan.

Metsäkupu, pinta-alaltaan vajaa hehtaari, esittelee pääasiallisesti viileänkosteiden trooppisten vuoristometsien kasvillisuutta ja olosuhteita.
Kukka on keraaminen, kuten viereisessä kuvassakin.

Välillä oli myös auditorio, jossa pyörivässä filmissä kerrottiin metsistä ja niiden tulevaisuudesta. Valitettavasti jouduimme keskeyttämään kiertokulkumme poikkeuksellisen kiinnostavissa metsämaisemissa. Ystävällinen opas ohjasi meidät oikotietä ulos kuvusta. Harmitellen kesken jäänyttä kiertokäyntiä, kävelimme ripeää vauhtia läpi upean ulkopuutarhan etsimään muita seurueemme jäseniä Marina Bay Sandsin tiloista.


Lähipäivinä taas lisää juttua Singaporen must-kohteista! Amerikkalainen sanoisi "Stay tuned!" eli pysykää kanavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti