3. Perillä Singaporessa

Finnairin sinivalkoiset siivet toimivat mainiosti ja lopulta purkauduimme koneesta Changin kentälle. Jo matkatavarahihnojen seutu lupasi paljon kaupungilta.


Lopulta marssimme laukkujen kanssa kohti tullia, jossa myrtyneen näköinen naistullivirkailija otti passin ja heitti sen matkailijan eteen pukahtamatta sanaakaan. Kävi mielessä, että tätkö se on sitten koko ulkomaan kirkonkylä? Mutta onneksi tuo täti-ihminen oli se liki ainoa myrtsi koko kylällä. Olisiko ollut sen takia murheissaan, kun ei päässyt kaupungille kiertelemään kavereidensa kanssa.

Omat kotimaiset oppaamme, käytyään monta kertaa kylällä,  hallitsivat onneksemme matkareitin kaupunkiin. Astuimme vihreän linjan metroon, jolla ajoimme yhden pysäkinvälin Expon asemalle.


Siellä vaihdoimme siniselle linjalle, jolla pääsimme miltei hotellin ovelle 13:n aseman jälkeen. Lipun osto metroon oli helppoa. Luukulta lunastettiin kortti, johon samalla ladattiin haluttu summa. Me latasimme kukin 20 Singaporen dollaria, joka vastaa noin 13 Euroa. Kertalippu maksaa reilusti alle Euron ja se veloitetaan matkakortilta pääteasemalla.No hotelliin siis päästiin. Hotelli oli 30 Bencoolen, joka on suhteellisen uusi ja tyylikäs majatalo. Henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista. Hotellista löytyy katolta uima-allas, pieni kuntosali, itsepalvelupesula ja tasokas ravintola. Huoneissa on pieniä puutteita koskien tavaroiden säilytystä, mutta pärjätty on. Sijainti kahden metrolinja risteyksessä on mainio. Lisäksi kävelymatkan päässä on useita suuria ostoskeskuksia ja paljon ravintoloita sekä nähtävyyksiä. Tosin käveleminen etenkin on aika haasteellista lämmön huidellessa joka päivä yli +30 C-asteen. Poudan Pekan olisi helppo lukea säätiedotuksia, kun voisi käyttää joka päivä samaa karttaa.

Ensi kerralla kirjoitan lisää näkemästämme ja kokemastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti