6 Singapore, Raffles ja Long Bar

Siirtomaa-ajan, Aasian plantaasinomistajien ja monensortin kulkumiesten kantapaikka Singaporessa on tietenkin Raffles Hotel ja siellä Long Bar. Hotelli avattiin reilut 130 vuotta sitten.
Tällä hetkellä hotelli on remontissa, mutta avautuu taas elokuussa 2019. Rakennus edustaa varsin matalana siirtomaa-ajan tyyliä.

Osa hotellin kadunpuoleista julkisivua


Yksi sivukäytävä Long Baarista hotellin puolelle
Hotellia on laajennettu perustamisajan 10:stä huoneesta nykyiseen 104 sviittiä käsittäväksi luksushotelliksi. Hotellin vieraat koostuvat maailman 'Kuka kukin on'-katalogista. Yritimme kurkkia rakennuspeitteiden välistä toisen kerroksen tasanteelta hotellin pääsisäänkäyntiä, joka sijaitsee rakennuksen sisäpihalla. Pienestä aukosta sai kuitenkin hieman käsitystä luksuksesta, että todettiin asumisen hotellissa vaativan varmaankin Eurojackpot-päävoittoa.

Mutta se, joka kiinnostaa Singaporessa liki jokaista ulkomailta tulevaa turistia, on hotellin legendaarinen Long Bar. Käyttäytyminen baarissa on eräältä osin suorastaan törkeää. Ja ajatelkaa, se tapahtuu kaupungissa, jossa varjellaan paikkojen siisteyttä fanaattisesti ja roskaajia rangaistaan mielettömillä sakoilla. Tuo "paheksuttava" tapa on on pähkinänkuorien tiputtaminen lattialle.

Jokaisessa pöydässä on pieni kangassäkki täynnä kuorimattomia maapähkinöitä. Niitä saa syödä rajattomasti ja kuoret saa/kuuluu tiputtaa suoraan lattialle. Huomasin esim. baaritiskin äärellä pitkään istuneen turistipariskunnan keränneen pähkinät sievään kasaan tiskille, kunnes tarjoilija tuli paikalle ja vetäisi kuoret suoraan lattialle.

Pähkinät on baarin erityisjutuista toinen, mutta ehkä ensimmäinen erikoisuus on juoma nimeltään Singapore Sling. Jos joku ei tunne tuon juoman nimeä, ei ole lukenut koskaan mitään Aasiasta kertovaa juttua. Toki Aasia on laaja, mutta Singapore ja Singapore Sling kuuluvat yhteen kuin nenä naamaan.

Tuo erityinen juoma kehitettiin 1915 alunperin naisten juomaksi, sillä naisten alkoholin juominen ei ollut tuolloin hyväksyttävää. Niinpä baarimikko kehitti koristeellisen, värikkään juoman harhauttamaan. Kaikki kuvittelivat jatkossa ladyjen juovan hedelmämehua. Ja tuo hedelmämehu sisältää tosiasiassa giniä ja muita lisukkeita. Hämäyskonstit on monet!

Alkuperäinen Sling on oikealla ylhäälläVaikka muuten pyrinkin nykyisin välttelemään voimanesteitä, en voinut jättää Sling-kokemusta väliin. Olin nuoresta asti uneksinut mahdollisuudesta juoda joskus Singapore Slingiä Singaporessa Rafflesin Long Barissa ja nyt se oli lopultakin mahdollista. Join kaksi! Olin tinassa! Makeaa oli ja maukasta ja hyvää ja erinomaista ja vahvaa ja vaikka mitä. Olisin juonut useammankin, mutta pelkäsin jalkojeni kantavuuden ja suuntavakauden kärsivän siitä. Mutta tuolla baarikäynnillä toteutui eräs nuoruuteni unelma ja siirtomaa-ajan seikkailukertomuksista lukemani asia.


Ei ole ehkä soveliasta julkaista seuraavaa wc-kuvaa, mutta julkaisenpa kuitenkin. Kuva näyttää yhden esimerkin Rafflesin ja Long Barin tasokkuudesta, jonka takia paikalla on legendaarinen maine ympäri maailman. Luksusta tarjolla kaikki tyynni! Paitsi pähkinänkuoret lattialla, ehkä?

Miesten wc:n pesualtaat
Naisten saniteettitiloissa en käynyt, mutta uskon sielläkin olevan poikkeuksellisen tyylikästä ja vähintään tässä kuvassa näkyvä määrä oikeita orkideoja.
 

Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa! Ensi kerralla muuta nähtävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti