VÄSYNEET, MUTTA ONNELLISET KIITOKSEMME!

Vaikka kotiinlähdöllä oli omat haikeuden tunteensa, niin täytyi kuitenkin todeta, että Finnairin siivillä kotiin kiitäminen tuntui hyvältä ja jopa helpottavalta. Kun olimme päässeet koneeseen alkoi reilun viikon aikainen väsymys vähitellen hiipiä matkalaisiin. Varhaiset aamulähdöt tutustumiskohteisiin ja paluu majapaikkaan iltahämärissä olivat sittenkin verottaneet vanhuksen ja monen muunkin matkalaisen voimia. Paluumatkaan saakka olimme jaksaneet seurata oppaitamme mielenkiintoisten kohteiden ja runsaan tietoannin voimalla.

Lisäksi erityisesti Shanghain ja Xi'anin helteiset, jopa lähes +30 C-asteiset, säät olivat vaatineet oman veronsa. Olemista noissa lämpötiloissa eivät helpottaneet bussien ja rakennusten ilmastoidut tilat sekä lentokoneiden ilmastoinnit. Pekingissä ja erityisesti Kiinan muurin vierailulla joukkoamme koettelivat rankat sateet. Olosuhteista johtuen osa meistä saikin matkalla ankaran flunssan, jota podettiin ainakin meillä kotona paluun jälkeen vielä lähes kuukauden ajan.

Kiitos ystävämme seurasta!
Mutta kaikkineen matka oli uskomaton kokemus! Lomalinja oli laatinut äärettömän hienon ja kattavan ohjelman, jonka toteutuksesta Lauri Lehtovirta vastasi hienolla tavalla Kiinassa. En olisi uskonut, että yhdellä matkalla saisimme nähdä, oppia ja kokeilla niin runsaasti kiinalaiseen kulttuuriin, maisemaan, ruokaan, kansaan ja perinteisiin liittyviä asioita. Ja tietomäärä, jonka Lauri sekä kiinalaiset paikallisoppaat meille jakoivat, oli vertaansa vailla.

SYDÄMELLINEN KIITOS ANTOISASTA MATKASTA

KIINA, LAURI LEHTOVIRTA, LOMALINJA, PAIKALLISOPPAAT SEKÄ MATKASEURAMME!

 我希望我們能看到中國人了!Shanghain uskomattomat valot

Buddha Shanghaissa
Xi'anin kellotorni iltavalaistuksessaan
Terrakotta-armeijaa ryhmittyneenä, Xi'an
Peking, JuYong-sola, Kiinan muuri
Peking, Keisarinnan puutarhan Jadelaiva

2 kommenttia:

  1. Kiitos stoorista! Paljon olet saanut lukijoita tähänkin blogiin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksista! Itsekin saan nyt vasta kunnon käsityksen matkan annista kun olen sen koonnut blogin muotoon. Antoisa matka!

    VastaaPoista